Joyce Foundation maakt onderzoekslijn mogelijk

Trots en blij zijn wij met onderstaand nieuws. Samen gaan we er komen!

Joyce Foundation maakt onderzoekslijn in strijd tegen de ziekte van Huntington mogelijk

De Joyce Foundation heeft via het Campagneteam Huntington een onderzoeksproject geadopteerd dat gaat bijdragen aan het vinden van een geneesmiddel voor de ziekte van Huntington. Het geld dat de stichting het vorige jaar ophaalde tijdens de jaarlijkse golfdag en vooral het Huntington Gala, wordt hiervoor ingezet. Met de donatie van € 125.000,- van de Joyce Foundation wordt deze onderzoekslijn mogelijk gemaakt.


Golfdag 2019: mooi lustrum

Tweede paasdag werd ook dit jaar om meerdere redenen onvergetelijk. De belangrijkste reden: meer bekendheid voor Huntington en natuurlijk de opbrengst van 20.000 euro. Maar de spelers hebben natuurlijk ook genoten van een super georganiseerde wedstrijd of clinic, de mogelijkheid een ‘pro’ te verslaan, de kans om met een ‘hole in one’ een heuse auto te winnen, de muzikale traktatie van Frenk4You en een geweldig buffet. Ambassadeur Jörgen Raymann zorgde met zijn karakteristieke mix van humor en intrinsieke motivatie voor een door iedereen geaccepteerde ‘verstoring’ van de concentratie op de baan.

Namens het bestuur van de Joyce Foundation danken wij iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt! Samen verslaan we Huntington! 


Superdesuper Gala-avond!

Wat hebben wij een buitengewoon geslaagde gala-avond gehad!!! Joyce is geridderd en kreeg een lintje. Er waren superoptredens van Sam en Merijn Knoop, Django Wagner, Andy Marcelissen en natuurlijk Karin Bloemen. Het filmpje van Made by Lions met reeds vervulde wensen maakte indruk. Ambassadeur Mariska van Kolck verblijdde de bewoners van de Kloosterhoeve met een fijn optreden. Op beide locaties zijn ter plekke nog wensen van mensen met de ziekte van Huntington vervuld. Presentator Jörgen Raymann kon aan het eind van deze fantastische avond een opbrengst van meer dan € 63.000,-- melden. Gulle gevers rondden dit bedrag af op precies € 80.000,--!!! Kortom, één groot feest!

Wij genieten na en willen nogmaals alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun inzet! En wat te denken van het team van de Riethorst Stromenland. Wat een samenwerking! Bedankt meiden!

Lees meer over het Huntingtongala!

Er wordt al hard gewerkt aan een spectaculaire gala-avond op 29 november a.s. Lees meer in de PDF hiernaast! 

Download
Huntingtongala 29 november 2018.pdf
Adobe Acrobat document 1.4 MB

Super golfdag!

Een prachtige dag voor de Joyce Foundation! De jaarlijkse golfdag was weer bijzonder gezellig, de paar spatjes regen maakten de deelnemers niet minder enthousiast. Met frisse tegenzin hapte iedereen in een citroen, onze pro werd 5 keer verslagen, heerlijke versnaperingen in de baan. De dag werd afgesloten met een veiling waar onze ambassadrice Mariska van Kolck haar best deed om zoveel mogelijk geld binnen te halen. TV-chef Danny Jansen maakte ook zijn opwachting. Hij gaat voor 8 personen thuis koken en Ron van Bottelier Laurijssens maakt het compleet met prachtige wijnen. De dag eindigde met een spetterend optreden van John Meijer. Uiteindelijk heeft deze dag een totaalbedrag van € 23,279,85 opgebracht! Iedereen heel erg bedankt hiervoor!

Joyce in de krant en op TV!

Een mooi artikel over Joyce in BN De Stem. Over de documentaire die in de maak is over haar en Corné. Medio mei is de documentaire te zien op NPO1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winterfair gezellig en geslaagd...

De winterfair in Geertruidenberg was erg gezellig en succesvol! Op 9 december waren we daar, met Joyce in onze gelederen, te vinden om aandacht te vragen voor de ziekte van Huntington en om onze artikelen aan de man te brengen. We verkochten voor € 715,56 aan koekjes, duurzame kerstversiering, wijn en zo! We willen de organisatie  van de winterfair hartelijk bedanken voor deze mogelijkheid! 


Succes voor Campagneteam!

Campagneteam Huntington financiert al na één jaar vijf veel-belovende onderzoekslijnen..... Dat is heel goed nieuws! De Joyce Foundation nam van de ingezamelde 1,2 miljoen euro ruim 100.000 euro voor haar rekening. Lees hier meer....

Joyce in de Psychologie

Na interviews in diverse landelijke bladen als Telegraaf VROUW en een artikel in het Financieel Dagblad, staat er nu een groot artikel over Joyce in het jubileumnummer van het Psychologie magazine... http://bit.ly/2qQJHee

Golfdag goed voor € 20.965,--!

Een vrolijk Pasen? Een heel vrolijk Pasen! Wij hebben op onze super gezellige golfdag op landgoed Bergvliet maar liefst een bedrag van

 

€ 20.965,-- opgehaald!!! Zo'n 125 deelnemers genoten van een geheel verzorgde dag, waarbij de weergoden ons niet in de steek lieten. Onze ambassadeur Mariska van Kolck trakteerde op een optreden en presenteerde de veiling met bijzondere items op geheel eigen wijze. Hierna gingen de voeten van de vloer door een spetterend optreden van John Meijer! Dit alles organiseerde de Joyce Foundation met één doel: zo snel mogelijk naar een medicijn tegen de ziekte van Huntington.

€ 55.000,-- overgemaakt naar CTH

Op 24 december 2016 heeft de Joyce Foundation € 55.000,- overgemaakt aan het Campagneteam Huntington. Het is de tweede keer dit jaar dat we een groot bedrag overmaken aan het CTH. Eerder ontving het team al de opbrengst van de Charity Lunch. 

In totaal hebben we dit jaar meer dan € 100.000,--verworven en een ondernemer gevonden die een onderzoekslijn sponsort/garandeert t.w.v. € 90.000,--. We gaan goed, mede dankzij jullie. maar we zijn er nog niet. We gaan door. Doen jullie mee?


De Vonder doneert € 1.400,--!

Basisschool De Vonder uit Raamsdonksveer heeft de volledige opbrengst van hun kerstmarkt gedoneerd aan de Joyce Foundation. Wij bedanken iedereen, maar vooral de kinderen, die dit mogelijk hebben gemaakt. Er is maar liefst € 1.400,-- gedoneerd! 


Kerstbingo Parkzicht geslaagd

De Kerstbingo in café Parkzicht in Breda was, naast heel gezellig, heel geslaagd! Het evenement bracht € 1.300,-- voor de Joyce Foundation op!


Mariska van Kolck ambassadeur!

Trots en blij zijn wij dat we jullie kunnen vertellen dat Mariska van Kolck ambassadeur van de Joyce Foundation is geworden! Ook Mariska gaat zich inzetten om Huntington uit de wereld te krijgen. Afgelopen oktober presenteerde zij al geheel belangeloos de Charity lunch op De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer. Hier ervoer zij de impact van de ziekte maar zag ze ook de mogelijkheid om haar steentje bij te dragen aan een oplossing. Fijn Mariska! 


Bij Pauw!

Op dinsdag 1 november was Joyce, samen met Jörgen Raymann, te gast bij Pauw. "Joyce heeft de ziekte van Huntington, een erfelijke ziekte die delen van de hersenen aantast. .......Nu wil ze de taboes rond Huntington verbreken en zo veel mogelijk geld ophalen voor de genezing. Vanavond vertelt ze wat Huntington met haar doet, samen met de ambassadeur van haar stichting, Jörgen Raymann.


Boek De Hel van Huntington uit

Op 28 oktober 2016 verscheen het boek De Hel van Huntington. Dit boek geeft een inkijk in het leven van een bijzondere en bevlogen vrouw. Joyce is een inspiratie voor velen. Zij wordt gevolgd in haar worsteling met het leven en met het langzame, verwoestende pad naar de vooralsnog onafwendbare dood. Joyce, haar familie en vrienden, maar ook experts op het gebied van de ziekte van Huntington komen aan het woord. Fragmenten uit het dagboek van Joyce maken het beeld compleet. Hier vind je meer info over het boek.

 


Opgericht!

Op 24 oktober 2016 is de Joyce Foundation opgericht! Het bestuur bestaat uit Michel Baars (voorzitter), Marja van der Made (vice voorzitter), Anita Rolffs (penningmeester) en Frankie de Roos (secretaris).